Visum er på vei

I dag fikk Norges Samemisjon beskjed om at visum kommer i neste uke.

Etter flere måneders venting er det nå klart at Norges Samemisjon får visum til Russland. Dette er et banebrytende framskritt for organisasjonens tradisjonsrike arbeid på Kola-halvøya.

 

Til tross for krig og internasjonale spenninger ønsker Norges Samemisjon å videreføre og utvide sin evangeliske og diakonale innsats i de samiske områdene på Kola - rett på den andre sida av den norsk-russiske grensa i nord. I ordets rette forstand ser vi på dette som fredsarbeid.

 

Visum-vedtaket betyr at Norges Samemisjon får frie tøyler til å gå videre i sin satsing på Kola-halvøya, som bygger på 30 års erfaring med opp- og nedturer. De siste månedene er også viktige spørsmål omkring reiseforsikring og bankoverføring løst.

 

I løpet av våren planlegger Norges Samemisjon minst én tur over grensa. Fremdeles kan det dukke opp skjær i sjøen. Derfor er det viktig å begynne i det små. I første omgang er det snakk om å prøve ut transport, overnatting, sikkerhet og så videre. Hvis alt ser greit ut, starter planlegging av predikantbesøk og humanitære prosjekt opp - kanskje med oppstart allerede fra høsten av.

  • Publisert