Svetlana besøkte Revda

Samemisjonen fortsetter å støtte lutherske kristne i de samiske områdene på Kola-halvøya i Russland.

Samemisjonens faste representant i Russland heter Svetlana Sedneva. Hun bor i Murmansk, men reiser jevnlig til sine hjemtrakter i det samiske kjerneområdet på Kola-halvøya. Der besøker hun de evangelisk-lutherske troende. De er ikke mange, men de kommer trofast på møtene. 

 

Søndag 7. mai ledet Svetlana samværet i byen Revda, som ligger omtrent en mils vei fra samebygda Lujávri (Lovozero). Her forteller Svetlana med egne ord:

 

"Vi hadde fellesskap i Herren og priset Herren. Etter møtet drakk vi te og delte våre inntrykk. Tusen takk til menighetsmedlemmene i Revda for den varme velkomsten!"

 

Med seg under besøket hadde Svetlana organist Aljona Gorbunova og Valerij Gorbunov. Samemisjonen er takknemlig for at Guds ord fremdeles blir forkynt i Revda. Norges Samemisjon samarbeider med Den ingermanlandske evangelisk-lutherske kirka i Russland om gudstjenester og forsamlinger i dette området.

 

På hovedbildet leder Svetlana Sedneva (t.v.) og Aljona Gorbunova (t.h.) sangen. Bildet nedenfor viser en del av forsamlinga.

 

  • Publisert