Mandag reiser Torbjørn til Kola-halvøya

Generalsekretær Torbjørn Bjorvatn er første utsending på fire år.

Mandag 11. mars drar generalsekretæren i Norges Samemisjon, Torbjørn Bjorvatn, til Murmansk. Der vil han ha samtaler med samarbeidspartnere om Norges Samemisjons evangeliske og humanitære virksomhet på Kola-halvøya. 

 

Det er første gang på fire år at Norges Samemisjon sender folk til Russland.

"Nå var det på høy tid! I tider med mye uro i verden må vi vise hvordan nabofolk kan og skal leve sammen", sier Torbjørn Bjorvatn.

 

I første omgang er dette en administrativ tur. Formålet er å prøve ut transport, grensepassering og overnatting under de rådende forhold. Generalsekretæren vil også lodde den politiske stemningen og sikkerhetssituasjonen. Hvis alt er rolig og greit, håper han på flere besøk fra Norges Samemisjon til Kola-halvøya framover.

 

"Akkurat nå er det fullt mulig å drive samarbeidstiltak over den norsk-russiske grensa. Vi vet riktig nok ikke hvordan det blir framover. Men så lenge muligheten er der, må vi bruke den. Det er et ansvar vi har", mener Torbjørn Bjorvatn.

 

Norges Samemisjon følger norske og russiske lover og retningslinjer til punkt og prikke i all sin virksomhet på Kola-halvøya.

  • Publisert