Dugnad, mathjelp og prestebesøk i Revda

Norges Samemisjon har nær kontakt med lutherske kristne på Kola-halvøya.

Byen Revda ligger i Lujávri (Lovozero) kommune i det samiske kjerneområdet på Kola-halvøya i Russland. Norges Samemisjon har i 30 år hatt arbeid i denne byen. 

 

I Revda har det vokst fram en liten, men trofast, flokk lutherske kristne. Forsamlingen hadde tidligere egen prest. Men nå er de avhengige av at prestene i de større nabomenighetene kommer på besøk.

 

Den 24. desember var det i Revda fem stykker som kom sammen for å markere jula etter luthersk tradisjon. Og i romjula (28. desember) fikk forsamlingen besøk av prest Aleksander Voltsjok fra Murmansk. Da vokste antallet kirkegjengere (se hovedbildet). 

 

Norges Samemisjon driver ennå veldedig arbeid i Lujávri og Revda, riktig nok i liten målestokk. Svetlana Sedneva leder dette arbeidet. Med hjelp fra frivillige lokalt delte Norges Samemisjon i jula ut matpakker til fattige familier i Revda.

 

Selv om det er bedre tider i Russland nå enn da Norges Samemisjon først kom dit for 30 år siden, er det fortsatt familier som sliter med å få endene til å møtes. Særlig gjelder det den samiske delen av befolkningen.

 

Det er lenge siden fokynnere fra Norges Samemisjon gjestet Revda. Det var før pandemien, altså for over tre år siden. Nå spør folk i Revda når Norges Samemisjon kommer neste gang.

  • Publisert