På møteferd langs Trondsheimsfjorden og videre til Meråker

De små misjonene i Norges har mye til felles. Godt er det når de kan møtes, og kjenne på enhet og felles misjonsglød.

Enkel servering og godt fellesskap
Enkel servering og godt fellesskap

Landsforkynner Bjarne Gustad og misjonssekretær Inger Anna Gaup Gustad har vært på rundreise i Trøndelag og Møre og Romsdal kretser.Alle stedene i Trøndelag var plasser Samemisjonen ikke har vært på mange år: Steinkjer bedehus, Bamberg arbeidskirke i Levanger, Havly-senteret i Trondheim, Rindal menighetshus og soknestua i Meråker.

Venneevangelisering

På Havly ble det et samtale-møte. Her snakket man om evangelisering og vennskapsevagelisering og hva man kan gjøre som kristen i hverdagen. Det ble en god samtale. De to samemisjonsforeningene i Trondheim var godt representert. Og det var ikke første gangen de var på Havly. Folk Samemisjonen og Den Indre Sjømannsmisjon - Indre Sjø - går endel på hverandres møter i denne byen.

 

Trøndelag krets vil takk Indre Sjø som la godt til rette for møtet.

 

- Ikke hopp over Meraker!

Fornøyde damer på soknestua. F.v: Eva Kari Damås, Nelly Steinfjell Kråik, Inger A. Gustad, Unni Dalamo, Marthe Langåsvald og Aina Damås. Foto: Bjarne GustadEtter at Bjarne og Inger Anna hadde vært en uke på Møre, var de igjen innom Trøndelag. Og før de krysset grensen til Sverige (med kurs for Kautokeino) gjorde de en stopp i Meråker. Herfra fikk vi følgende reisebrev:

 

"Nelly Steinfjell Kråik hadde fått samlet en fin gjeng på Soknestua ved siden av Meråker kirke. Meget god kaffe ble traktert til varme vafler og diverse. Praten gikk lett rundt bordet om samenes liv og situasjon før i tida og nå. Aina Damås og dattera mintes Bertrand Nilsen som hadde besøkt dem, men nå var det lenge sida Finnemisjonen hadde vært innom? «Kor har dokker vært i alle disse åra»? Spørsmålet henger i lufta, og fortjener et svar.

 

Kanskje hadde Magne Gamlemshaug vært innom, eller Anton Vesterfjell eller Aina Toven Mahlum, men uansett: det var for lenge sida sist! Så da var det fint endelig å få den gode praten, synge litt på samisk, og i det minste lese teksten om Jesus Frelseren, vår Herre og Forsoner. Ja, det bor noen samer i Meraker fremdeles, og sikkert er det mange misjonsvenner også, som husker tilbake til tiden da Gamlemshaug var sokneprest her.

 

Vi kjente på en takknemlighet til Gud, da vi brøt opp og fór videre. Ainas ord sang i bakhodet: «Ikke hopp over Meraker»! Nei, vi kommer gjerne igjen!

                                       Inger Anna og Bjarne Gustad"

 

(Det var forresten noen som var invitert, men var forhindret å komme, da de oppholdt seg ved reingjerdet og holdt på med reinskilling og slakting.)

 

  • Publisert