Julesalg med bredt engasjement!

Det årlige og julesalget i Trondheim går av stabelen lørdag 9. november. Hjelpere fra store deler av Trøndelag er da samlet for å tilby et et variert tilbud av varer, lotterier, måltider og ikke minst gode kristne møtepunkt.

Julesalget er et stort løft for kretsen

 

Julesalget i Trondheim har tradisjoner flere tiår tilbake, og har vært den “misjonssamlingen” som har samlet flest mennesker de siste årene. Mange møter opp år etter år og slår av en prat med kjente og ukjente. Noen av de besøkende er tidligere ansatte som synes det er hyggelig å treffe igjen misjonsvennene fra bygd og by. Storsamlingen finner sted på Misjonssalene i Sommerveita.

 

Et julesalg er et stort løft med innsamling av gevinster, bakst og varer fra “markens grøde”. Annonsering og annen administrasjon tar også tid, og i julesalgskomitéen er de
ikke så mange som før.

 

Komitéen og en utvidet arbeidsgruppe møter allerede fredag kveld og rigger lokalet og lager i stand utstillingene. To timer før salget åpner, er det også folk på plass for å smøre maten som skal selges i kafeteriaen.

 

Middagen i år er “bidos” - samisk kjøttsuppe, kanskje for første gang? Til dessert serveres som vanlig en utsøktt riskrem.

 

Det viktigste med julesalget er å få inn midler til misjonsarbeidet – og å kunne samles om Guds Ord, gjennom tale og sang. På denne måten når man ofte mennesker med “det glade budskap”, som ellers ikke så ofte deltar på møter.

 

Med varesalget, åresalg og kretslotteriet, som trekkes denne dagen, håper kretsstyret å få inn bortimot 90.000 kroner.

 

  • Publisert