Godt besøkt årsmøte på Frosta i Trøndelag

Det ble et variert og rikt kretsarrangement på Frosta i helgen. Det var 17 deputerte til årsmøtet, men på den avsluttende misjonsfesten var det mange flere som hadde funnet veien. Mange takket for en fin dag og satte pris på både forkynnelsen, sangen og glimtene fra samiske områder.

Lokale misjonsvenner på Frosta fra ulike organisasjoner støttet opp om Samemisjonens årsmøte, med god servering og annen praktisk hjelp.
Lokale misjonsvenner på Frosta fra ulike organisasjoner støttet opp om Samemisjonens årsmøte, med god servering og annen praktisk hjelp.

Bjørn Valde fra Skogn var hovedtaler på kretsårsmøtet. Under bibeltimen deltok han også med sang. Foto: Margareth FonnKretsmøte med samisk preg

Tekst og foto: Øyvind Fonn

 

I kretsformannens hilsen til årsmøte, pekte Øyvind Fonn på mulighetene og behovet for kristen møtevirksomhet og diakonalt arbeid i det sørsamiske området. Han sa at kretsstyret ser på dette som en oppgave.

 

Under minnestunden over misjonsvenner som var gått bort siste året, ble også sørsamene Sonja Danielsen og Inga Toven nevnt.

 

I lokalet var det stilt ut russisk- og norsksamiske duodji-produkter, og middagen bestod av kjøttsuppen bidos med det tilhørende brødet gahkko. Det var medlem h kretsstyret Anne-Grete Myraunet som som stod for denne samiske matretten.

 

Forøvrig bidro Martha Paulsen med innlegget: "Mitt møte med samer". Hun fortalte fra tjenesten i Den Indre Sjømannsmisjon og ellers andre oppdrag, der hun hadde møtt samer hun hadde fått vitne for, og samer som hadde ledet henne  til andre som trengte sjelesorg.Anne-Grete Myraunet forteller om sin samiske bakgrunn, her iført gákti fra Sør-Varanger. Martha Paulsen syntes det er fint å bli avbildet sammen med Myraunet før hun skulle ha sitt innlegg. Foto: Ø. Fonn

Lokalt engasjement 

Både Frosta samemisjonsforening og ellers andre misjonsvenner fra Normisjon m.fl. støttet opp om Samemisjonens årsmøte, med god servering og annen praktisk hjelp. Årsmøtet takket vennene på Frosta for innsatsen.

 

Fra misjonsfesten. Foto: Ø. Fonn

Det nye kretsstyret

I det nye kretsstyret sitter nå Ida Alte, Marit Grøtte Børnes, Øyvind Fonn, Anne-Grete Myraunet med Haldor Sandrød og Magnar Namsvatn  1. og 2. vara. Det ble også valgt valgkomité for 2020.

  • Publisert