Barn i Namsos tok initiativ til Kola-kveld

Det var en gruppe barn i Namsos som kom på ideen om en egen Kola-kveld på Bangsund bedehus torsdag 22. mars. Misjonsarbeidet på Kola-halvøya trenger støtte, og å ha åresalg fant de ut var en god og sikker inntektskilde.

Mange fremmøtte og et variert program på Kola-kvelden.
Mange fremmøtte og et variert program på Kola-kvelden.

Selvsagt må de voksne følge opp og hjelpe til når barna tar slike initiativ. Noen skaffer gevinster, ordner med leien av bedehus, og får tak i noen som kan synge, vise bilder og holde andakt. Andre må skaffe bakevarer og trekke litt i trådene.

 

Men hovedæren, utenom Herren selv, går til barna denne gangen. De var med og bake både boller og muffins og pynte på bordene. De solgte årer og løp med gevinster. Mange av barna kunne vært nevnt ved navn, men spesielt vil vi takke Anette, Elise, Samuel, Sigurd, Sunniva, Sverre og William.

 

Åresalget gav stor uttelling

Sunniva Høyvik var ivrig under åresalget. Det var hun og broren Samuel som kom på ideen å ha Kola-kveld.Før åresalget ble det vist bilder fra reiser til Kola-halvøya med glimt fra Murmansk, Lovozero, Revda, Olenegorsk og Kandalaksha. En fersk film om Samemisjonens arbeid i Russland, ble også vist.

 

Det var to fulle bord med gevinster. Og dessuten endel pakninger med røyka-laks ute på kjøkkenet. Barna trakk nummer og delte ut gevinster, ja, det kunne se ut som omtrent hver husstand fikk med seg noe lurt hjem. De som vant vedsekker måtte forresten fram og hente gevinsten selv. Totalt kom det inn kr 13.000 denne kvelden til Kola-arbeidet.

Flott korsang

Bangdalen familiekor gledet forsamlingen med hele tre turer opp på podiet for å fremføre sanger. De synger både kjente og mindre kjente sanger fra blant annet Sangboken. En vakker og innholdsrik misjonssang, som ikke synges så ofte, stod på kveldens repertoar. Det er en sang der både Nordkalotten og Russland er nevnt:

 

Fram mot himlen går eit tog

(...)

 

Fram mot himlen går eit tog, veksande som havsens våg:

Langt frå Russlands øyde stepper, frå Sibir, det vide land,

trøytte sjeler no seg kviler trygt i Jesu kjærleiks hand.

 

Fram mot himlen går eit tog, veksande som havsens våg:

Folk frå midnattsmørke vidder og frå fjerne, islagd pol

byter hjartans lange netter med hans kjærleiks varme sol.

 

(...)

  • Publisert