Solid flertall for egen organisasjon

Hele 45 delegater fra Stavanger krets deltok på Samemisjonens ekstraordinære landsmøte. Der ble det et klart vedtak, 89 mot 23 stemmer, for å fortsette som egen organisasjon.

Tekst og foto: Dagfinn Hauge

 

Engasjementet rundt veivalget til Samemisjonen har vært stort i Stavanger krets. Kretsen har fått 55 nye medlemmer og tre nye foreninger i 2020.

 

Ivrige medarbeidere tok initiativet til å arrangere bussreise fra Stavanger til landsmøtet på Leto hotell ved Gardermoen 2. oktober. 

 

38 personer valgte å følge bussen, deriblant 11 barn som deltok på landsmøte med eget opplegg.

 

Debatten på landsmøtet gikk i rolige former. Du kan lese mer og se glimt fra landsmøtet på Vi som er glad i Samemisjonen sin nettside.

 

Mange fra Stavanger krets deltok i debatten med gode innlegg.

 

Et stort flertall av de som deltok i debatten ønsket at Samemisjonen fortsatte som egen organisasjon.

 

Til sammen var det 117 stemmebrettige deltakere. Det er lenge siden det har vært så mange på et landsmøte til Samemisjonen.

 

Etter veivalget var avgjort ble presten i Kautokeino, Bjarne Gustad, presentert som ny generalsekretær i Samemisjonen til stor glede for forsamlingen. Han kjenner det samiske miljøet godt og kan samisk. Kona Inger Anna er engasjert som misjonssekretær.

 

Positivt er det også å registrere at økonomien til organisasjonen er i bedring, selv i et vanskelig år med uro omkring fusjon og begrensninger i forhold til pandemien.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Publisert
Ellen og Gunnar Ajer fra Lunde i Telemark deltar med sang, musikk og forkynnelse.

"Framtid og håp"

Det er mottoet for kretsårsmøtet i Trøndelag krets 20.-21. april. Da er misjonsinteresserte i Trøndelag krets samlet til kristent fellesskap og gode samtaler om misjonsarbeidet. Påmeldingsfrist er satt til tirsdag 16. april.
Alf Kristian Tellefsen i kjent stil på åpningsmøtet på Radiohuset i Karasjok søndag ettermiddag 10. mars. Tolk: Inger Anna Gaup Gustad

Vinterstevne i Karasjok til velsignelse

Hver vinter i mars er det tradisjon med Samemisjonens møteuke i Karasjok. Oppdraget med å forkynne Guds Ord er en sterk forpliktelse som vi ikke hverken vil eller kan gi slipp på. Og løftene om Jesu nærvær står fast; derfor er det alltid en velsignelse å samles i de helliges samfunn.