Samemisjonsbasar på Hegrestad forsamlingshus

Fra basaren høsten 2015
Fra basaren høsten 2015

Det er fredag 20. oktober og det er kø foran loddskriveren alt før møtet tar til. Nye muligheter kommer i matpausen. 11.500 misjonskroner ble resultatet.

"Hver aften står hvite stjerner i himmeriks fjerne by.Hver morgen går Gud og vekker din vilje til dåd på ny."

 

Sangen tonte utover den vesle møtesalen etter at Vally Assersen hadde ønsket velkommen. Vi var ca 35 samlet. Tom Dervola Oseberg plukket opp gitar og tone og akkompagnerte forsamlingen. "KJenner du det skjønne Jesunavnet". Og selv sang han «Det namnet eg kviskrar». Senere i møtet sang han om den herlige dagen han aldri kan glemme, og om å eie en frihet i Kristus.

 

Så får vi høre om Nikodemus som  fikk noe å fundere på. Han var rådsherre og hadde store kunnskaper. Han var godt kjent i Skriften. Johannes skriver om dette møtet i det tredje kapitlet i evangeliet sitt. «Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike.» Her slår Jesus fast hva som skal til for å bli en kristen. Født på ny? Nikodemus forsto ikke dette.  Så måtte Jesus forklare om en annen fødsel, som bare Gud kan få i stand.

 

Avtroppende kretssekretær Ole Kristen Wastvedt er takknemlig for innsatsen som blir lagt ned i arbeidet med basaren på Hegrestad. Tom formidlet denne hilsenen. Han fortalte også om fulle barneleirer på Nordlys i høst.

 

Trekningen sørget for at gevinstene havnet snart her, snart der. Før flokken skiltes sang de: "Ingen er så trygg på ferda som Guds barneflokk i verda. Mange sang av gammel vane på bokmål, men det gikk bra. I Samemisjonen er en vant til å synge på flere språk samtidig.

  • Publisert