Nordlysdagen med sendebud fra Sørlandet

En trio fra Sørlandet besøkte årets Nordlysdag den 17. mars. De behersket både ord og toner, med trekkspill og gitar, men presiserte at de kun var sendebud og ikke artister.

Trioen Arne Gundersen, Leif Solheim og Sverre Leif Lien.
Trioen Arne Gundersen, Leif Solheim og Sverre Leif Lien.

Tekst: Lisbeth Ravna Strømsnes

 

Dagen kommer igjen år etter år, og det følger spenning med den. Hva kom det ut av alle skrittene, telefonene og bilturene som ble tatt i ukene før, med loddbøker i bagasjen?


I møtesalen på Nordlys Misjonssenter er det fullt. Mange har nok sett fram til å høre Arne Gundersen, Leif Solheim og Sverre Lien, de presiserte at de kun var sendebud, ikke artister.

 

Deres sang og tale handlet om han som kan åpne øyne, så vi kan få se hvor rike vi er. Han som går ved sida vår; han som trøster; han som bar all verdens synd på Golgata. «Det er et troverdig ord og vel verdt å ta imot», skriver Paulus i 1. Tim. 1,15, «at Kristus Jesus kom til verden for å frelse syndere, og blant dem er jeg den største.»

 

Fred er forskjellen på å være kristen og å ikke være det. I Salme 91 kan vi ane dette.

 

Vekkelsen begynner i Guds menighet. Dette skriver Peter om, og oppfordringen er at «Dere skal vokse i nåden og i kjennskap til vår Herre og frelser Jesus Kristus. Ham være ære, nå og til evighetens dag! Amen.» 

Fra møtesalen på Nordlys.

Kretssekretæren Tor Magne Haraldseid hadde vært med på vinterstevne i Finnmark, og opplevd adskillige kuldegrader, men også varme møter mellom mennesker. På skjermen fikk vi opp en samisk sangtekst, og når trekkspill og gitar akkompagnerte på samisk, gikk det riktig så bra.

 

Etter karbonader, pølser og mye kakedessert, ble trekningen kunngjort.

Velkommen igjen på bibelhelga i april og

pinsestevnet i mai!

  • Publisert