På sjeldent foreningsmøte i Rolvsøy ved Fredrikstad

Rundt Hellige Tre Kongers Dag den 6. januar var det flere jule- og nyttårsfester i Samemisjonens regi. Lørdag 5. i Tørvikbygd og tirsdag 8. på Trøgstad. Samme tirsdag var det også møte for Rolvsøy samemisjonsforening hjemme hos Vigdal på Greåker.

Haugetun folkehøgskole på Greåker i Rolvsøy ved Fredrikstad - 9. januar 2019.
Haugetun folkehøgskole på Greåker i Rolvsøy ved Fredrikstad - 9. januar 2019.

Hellig søskenfellesskap av konge-ætt

Tekst og foto: Øyvind Fonn

 

Vertsfolket, Anne Grete og Bøye Vigdal, var spente på hvor mange som ville dukke opp når møte begynte. Invitasjoner var sendt vidt. Bil etter bil kjørte inn på tunet, og forsamlingen talt omlag 20 da alle hadde funnet sin plass - noen til og med faste plasser - mennene pleide alltid å sitte rundt et eget bord.


Øyvind Fonn talte over hvordan Kristus, herskeren over kongene på jorden, har talt til sitt folk etter sin himmelfart, med utgangspunkt i brevet til menigheten i Filadelfia. ”Hold fast på det du har, for at ingen skal ta din krone.” Han slo en tydelig parallell over til hvordan norske konger har prøvd å bevare folket og lette deres byrder. Programmet bestod ellers av misjonsinfo, servering, julesanger, lovsang og noen tok ordet og holdt vitnesbyrd. Mot slutten fikk vi flere sanger av Charlotte Justnæs, blant annet Norgessangen (egenkomponert), The Holy City og Han kommer snart!

Torbjørn Ruud spilte til allsangen.

 

Vertsskapet ekteparet Bøye og Anne Grete Vigdal

 

  • Publisert