«Radio DSF» sender hele døgnet

I Finnmark driver Norges Samemisjon omfattende forkynnelse gjennom sin egen radio-stasjon.

–Vi sender hele døgnet, forteller redaktør Tormod Gusland. –Det går på tre språk: norsk, samisk og finsk. Vi får mange tilbakemeldinger på at folk lytter og setter pris på sendingene våre. Når vi har direktesendte innringningsprogram, ringer folk med salmeønsker og hilsener.

 

Radio DSF er en kristen nærradio. Den når inn i hjemmene til folk, også på steder der det er lite forkynnelse. Det store innslaget av samisk sang og musikk formidler evangeliet til samisktalende på «váibmogiella» – hjertespråket.

 

Også sør i landet kan du lytte til Samemisjonens egen radio. Har du en smart-telefon eller et nettbrett, kan du laste ned app-en «Radioplayer» og finne fram til Radio DSF. Eller du kan høre Radio DSF på en hvilken som helst datamaskin fra hjemmesida www.radiodsf.no. De fleste steder i Finnmark får du i tillegg inn sendingene på FM-nettet eller på DAB-radio.

 

–Hva skjer i Radio DSF akkurat nå, Tormod?

–Denne uka satte vi i drift DAB-nettet i Vestre Jakobselv i Vadsø kommune. Og vi er snart ferdige med å bygge ut DAB i Kautokeino, som skal gi dekning i Máze.

–Hvordan er økonomien?

–Vi får en grunnbevilgning fra Norges Samemisjon. Men Radio DSF må i tillegg samle inn minst 200 000 kroner årlig. Så langt i år har vi fått inn 70 000 kroner i gaver og 80 000 i sponsor-inntekter. Det er bra. Men vi er helt avhengige av at misjonsvenner i hele Norge er med på å støtte oss. For Samemisjonen og kristenfolket i Finnmark er dette et stort løft.

 

Foruten redaktør Tormod Gusland består styret i Radio DSF av Ellen Kari Anti Sara (Máze), Ole Andreas Wastvedt (Øygarden), Eilert Lyngmo (Alta) og Bjarne Gustad (Kautokeino).

  • Publisert