Radio DSF satser i Øst-Finnmark

Samemisjonens egen nærradio bygges ut i Nesseby og Sør-Varanger.

Redaktør Tormod Gusland står på farten til Øst-Finnmark. Onsdag 27. september 2023 legger han ut på en ukes rundtur med vekt på befaring av gamle og nye radiomaster. Denne gangen gjelder det særlig planene om utvidet nærradio-dekning i Unjárga/Nesseby kommune:

 

- I løpet av 2024 håper vi å kunne ønske nye lyttere velkomne til Radio DSF. I Nesseby er det i dag bare cirka 20% av innbyggerne som kan ta inn Radio DSF på DAB. Når utbyggingen er ferdig, vil hele bygda få inn signalene.

 

Det samme gjelder på sørsida av Varangerfjorden.

- Også i Sør-Varanger ønsker vi å få på plass DAB-sender. Da vil tettstedet Kirkenes og store deler av kommunen oppnå dekning. 

 

Radio DSF sender kristne radioprogram, forkynnelse og sang døgnet rundt. Radiostasjonen er tospråklig - norsk og samisk. Mange steder i Finnmark kan folk lytte på DAB og/eller FM. I hele verden kan man høre på Radio DSF på internett: www.radiodsf.no. For mange mennesker i Finnmark er denne nærradioen blitt en nær venn.

 

- Vi har nå en særlig satsing på egenproduserte samiskspråklige program, forteller redaktør Tormod Gusland.

- I forrige uke ferdigstilte programlederne Marie Kemi og Ellen Kari Anti Sara ti samtaleprogram på samisk med kristent innhold. Hvert program tar opp et eget tema. Opptakene ble gjort i studio i Karasjok og er nå under redigering. Egenproduserte program på samisk er et satsingsområde for Radio DSF.

 

BILDE: Redaktør Tormod Gusland (t.v.) og administrasjonssekretær Eva Okkels foran DAB-bua som skal opp i Nesseby.

  • Oppdatert