Påskehilsen fra generalsekretæren

«Redde, men jublende glade».

Altertavla i Karlebotn kapell, Nesseby, Finnmark.

 

Generalsekretær i Norges Samemisjon, Torbjørn Bjorvatn, ønsker deg god påske:

 

I påskeevangeliet hos Matteus står det en setning: «Da skyndte de seg bort fra graven, redde, men jublende glade, og de løp for å fortelle det til disiplene.» (Matt. 28, 8)

 

«Redde, men jublende glade», står det. Kan du kjenne deg igjen? Jeg gjør det. Motstridende følelser. Både uro og håp. Både tro og vantro. Både frykt og tillit.

 

I påska 2024 er det mye rundt oss som kan gi opphav til frykt. I vårt eget land viker toleranse og meningsgmangfold for intoleranse og politisk ensretting. I Europa, Midtøsten, Afrika og andre steder raser kriger med tusenvis av døde og lemlestede hver eneste dag – mange av disse uskyldige sivile. Løgn og terror har gode kår. Mange av oss kan bare gå til vårt eget hjerte og bli skremt og sorgfulle over hva vi finner der.

 

Men den kristne må ikke bli sittende fast i redselen. Husker du det vi leste? «Da skyndte de seg bort fra graven, redde, men jublende glade.» Det var en grunn til at kvinnene ble jublende glade. De forstod at Jesus var stått opp. At dødens krefter ikke kunne binde Ham. At Han hadde vunnet over synd, død, djevel og helvete, som Martin Luther sier det.

 

Som kristen har du del i denne seieren. Med sitt eget blod kjøpte Jesus deg fri for evig (Heb 9, 12). Ved Jesu oppstandelse har du evig liv (1 Kor 15, 22).

 

Kvinnene ble trøstet av en engel. Og de løp for å fortelle den gode nyheten til disiplene. Gjennom Norges Samemisjon er du med på den samme vitnetjenesten. Å fortelle om det du har sett og hørt. Om at Kristus er oppstanden. Om at Kristus ved sin død og oppstandelse har gitt deg og meg - og alle troende - syndenes forlatelse, våre legemers oppstandelse og det evige liv.

 

Jeg har vunnet, Jesus vant,

Døden oppslukt er til seier.

Jesus mørkets fyrste bandt,

Jeg den kjøpte frihet eier.

Åpen har jeg himlen funnet.

Jesus vant, og jeg har vunnet. (Johan Nordahl Brun)

  • Oppdatert